pana in 4 kilograme
● intre 4 si 10 kilograme
● intre 10 si 25 kilograme
● intre 25 si 40 kilograme

In cazul cainilor de peste 40 de kilograme este recomandata utilizarea combinatiei de pipete potrivite.

Advantix

Indicatii 

Advantix contine substantele active imidacloprid si permetrina. Este folosit in tratamentul si prevenirea infestarii cu purici si larve de purici, capuse si paduchi malofagi. Are actiune repelenta impotriva tantarilor, flebotomilor si mustelor de grajd. Actiunea repelenta a lui Advantix inseamna ca indeparteaza capusele, tantarii, flebotomii si mustele de grajd inainte ca acestea sa intepe cainele si sa transmita boli.

Purice

Advantix are o activitate acaricida si repelenta de pana la patru saptamani impotriva infestatiilor cu capuse. Este recomandat insa ca cele deja prezente pe caine sa fie indepartate la momentul tratamentului, pentru a preveni posibile muscaturi.

Capusa

Advantix elimina puricii prezenti pe caine in interval de o zi, prevenind viitoare infestari timp de 4 saptamani. De asemenea, Advantix poate fi utilizat ca parte a strategiei de tratament impotriva dermatitei alergice determinate de muscatura puricelui.

Tantar

Advantix are actiune repelenta impotriva tantarilor, ceea ce inseamna ca acestia sunt respinsi si nu mai inteapa cainele. Astfel, acesta este protejat impotriva unei boli deosebit de grave, numita dirofilarioza, provocata de viermele cardiac (Dirofilaria immitis).

Restul_Advantix

Advantix este eficient ca tratament in infestarea cu paduchi malofagi, asigurand actiune repelenta impotriva flebotomilor si mustelor de grajd timp de pana la patru saptamani.

Administrare

Pentru caini cu greutatea corporala de 10 kg sau mai putin:

Indepartati parul dintre umeri al cainelui asezat in picioare pana ce pielea devine vizibila. Aplicati varful pipetei direct pe piele si, prin strangere ferma de cateva ori, goliti continutul pipetei. A se aplica numai pe pielea fara leziuni.

Pentru caini cu greutatea corporala mai mare de 10 kg: 

Cainele trebuie asezat in picioare. Intregul continut al pipetei Advantix va fi aplicat in mod egal in 2-4 locuri incepand dintre umeri si pana la baza cozii. In fiecare loc indepartati parul pana ce pielea devine vizibila. Aplicati varful pipetei pe piele si, strangand usor, eliberati o parte din continutul acesteia. Nu este recomandata aplicarea unei cantitati mari de solutii intr-un singur loc, intrucat aceasta poate curge pe partile laterale ale cainelui.

Utilizare

Tratamentul nu trebuie aplicat mai mult de o data pe saptamana.
Produsul este activ chiar daca animalul este ud, insa expunerea prelungita la apa trebuie evitata pentru ca eficacitatea produsului sa nu scada. Daca este necesar ca animalul sa fie spalat cu sampon, Advantix va fi aplicat la 2 saptamani dupa samponare pentru a se asigura eficienta produsului.

Contraindicatii

Produsul nu trebuie folosit in urmatoarele cazuri:
● pentru catei cu varsta mai mica de 7 saptamani sau cu greutate corporala mai mica de 1.5 kilograme;
● in cazuri de hipersensibilitate la substantele active sau la oricare dintre excipienti;
● nu trebuie aplicat pisicilor, intrucat este foarte toxic pentru acestea, putand determina moartea lor, din cauza sensibilitatii pisicilor la una dintre substantele prezente in Advantix.

Cat, warning, small, no frame, illustration

Continutul pipetei nu trebuie sa vina in contact cu ochii sau gura cainelui care primeste tratamentul. De asemenea, este de evitat ingestia orala a substantei prin linsul locului de aplicare. Contactul cu alte animale imediat dupa aplicare va fi evitat.

Antiparazitar Pestigon

Descriere: Soluţie antiparazitară împotriva căpuşelor şi a puricilor cu aplicare cutanată, pentru câinii de talie medie. Produsul este eficient împotriva infecţiilor noi, de până la 8 săptămâni, şi are eficienţă de până la 2 săptămâni împotriva Ixodes ricinus, de până la 3 săptămâni împotriva Rhipicephalus sanguineus şi de până la 4 săptămâni împotriva Dermacentor reticulatus.

Compoziţia nu împiedică instalarea căpuşelor, dar acestea pot fi ucise în 24 – 48 de ore de la instalare în pielea animalului. Dacă există deja o infecţie cu căpuşe, această perioadă se poate extinde până la o săptămână.

Nu se va aplica Pestigon la câinii mai mici de 8 săptămâni sau cu o greutate mai mica de 2 kg, deoarece pot avea efecte secundare grave sau efecte letale adverse.

Produsul poate fi folosit ca parte a unui tratament pentru dermatită alergică din cauza puricilor, însă numai la sfatul unui medic veterinar.

Compoziţia:

Fipronil 134 mg

Butilhidroxianisol (E320) 0,268 mg

Butilhidroxitoulen (E321) 0,134 mg

Fipronilul este un derivat pirozolic, cu activitate insecticidă şi acaricidă. Acesta inhibă complexul GABA (acid gamma amino butiric) şi blochează transferul ionilor de clor, cauzând o activitate necontrolată a sistemului nervos central şi moartea insectelor şi a acarienilor.

Utilizare: Soluţie de uz extern cu aplicare cutanată.

Administrare: Pipetele antiparazitare Pestigon se aplică la baza gâtului, între omoplaţi. Soluţia se aplică direct pe piele, evitând contactul cu ochii şi gura animalului. Pielea animalului de companie nu trebuie să prezinte răni sau leziuni.

Dozaj: Pentru un câine de talie medie (10 – 20 kg) se utilizează o pipetă de 1,34 ml (1,5 – 15 mg/kg)

Precauţii:

Înainte de tratament, trebuie să măsuraţi greutatea corporală.

Aveţi grijă să nu turnaţi soluţia pe blana animalului, pentru că aceasta devine lipicioasă. Dacă totuşi acest lucru se întâmplă, efectul va dispărea în 24 de ore.

Soluţia nu se aplică pe puii mai mici de 8 săptămâni sau cu o greutate mai mică de 1 kg, deoarece poate avea efecte secundare grave sau efecte letale adverse.

Nu se utilizează în caz de hipersensibilitate la substanţa activă sau la oricare din excipienţi.

A nu se folosi pe animale bolnave (boli sistematice, febră) sau în convalescenţă.

Evitaţi supradozajul.

Posibile efecte adverse: reacţii cutanate tranzitorii la locul de aplicare (descuamare, căderea părului, mâncărime, roşeaţă locală) şi mâncărimi sau sau pierderea părului generalizate au fost raportate. De asemenea, salivaţie excesivă, semne nervoase reversibile (sensibilitate crescută la stimulare, depresie, alte semne nervoase) sau vărsături.

În cazul în care animalul a lins soluţia, se va observa o hipersalivaţie pe o perioadă scurtă de timp.

Trataţi toate animalele din locuinţă în acelaţi timp, cât şi mediul înconjurător.

Produsul aplicat rămâne eficient  chiar şi după baie şi spălare cu şampon, dacă se respectă intervalul de aşteptare între aplicarea soluţiei şi baie de 48 de ore.

Folosirea în timpul sarcinii sau lactaţiei

Siguranţa căţelelor gestante sau care alăptează nu este verificată. A se utiliza numai la recomandarea unui medic veterinar.

Depozitare:                 

A se păstra la temperatura camerei, la loc uscat.

A nu se utiliza după data expirării.

A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

Prezentare: fiole de 1,34 ml